TUTKIMUKSIIN OSALLISTUMINEN


DOGRISK-tutkimusryhmä kerää kaiken ikäisiltä, rotuisilta, terveiltä ja sairailta koirilta veri-, uloste-, ja virtsanäytteitä erilaisissa koiratapahtumissa, näyttelyissä ja mätsäreissä ympäri vuoden. Näytteistä tullaan analysoimaan geenitoimintaa, aineenvaihduntatuotteita, kivennäis- ja hivenaineita, rasvahappoja, vitamiineja sekä suolistomikrobeja, joita verrataan koiran syömään ravintoon sekä koiran sairastamiin tauteihin. Tietoa näytteenkeräyspaikoista löydät uutiset -sivulta.
Tutkimusryhmä yrittää löytää vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

Onko koira lähempänä sutta, vai onko jalostus muuttanut sen ruoansulatuselimistön toimintaa jo niin rajusti, että se pärjääkin paremmin sekasyöjän ravinnolla?
Ovatko nykyiset ruokintavaihtoehdot tasapainossa kaikkien ravintoaineiden suhteen, vai kärsivätkö koirat jonkin kivennäis- tai hivenaineen puutoksesta?
Onko eri roduilla erilaisia ravintovaatimuksia?
Miten erilaiset ruokavaihtoehdot vaikuttavat koiran suolistomikrobistoon, ja millaisia vaikutuksia tällä on koiran terveyteen?


Staffien atopia- ja allergiatutkimuksen ruokintatutkimus on päättynyt keväällä 2014. Kiitos kaikille osallistuneille koirille sekä heidän aktiivisille omistajilleen! Analysoimme yhä tuloksia, ja kerromme niistä eteenpäin, kun kaikki on valmista.

Epilepsiatutkimuksessa selvitämme nuoruusiän ruokinnan yhteyttä koirien epilepsiaan. Tutkimukseen sopivien koirien omistajille on lähetetty henkilökohtainen viesti kesäkuun 2016 aikana, ja tulokset analysoidaan syksyn aikana. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

Raakaruoan patogeenit-kyselyyn voi vastata tämän linkinkautta.