DOGRISK-tutkimusryhmä

Tässä 10 min ryhmän haastattelu. Klippi on Rodney Habibin sekä Ty Bollingerin mini dokkarisarjasta "The truth about dog cancer", osa 3. Klikkaa tästä

9fcfd50753212cb7b7_l_3b74b.jpg

Anna Hielm-Björkman

ELT, dosentt, PI, CVA (IVAS)

Tutkimuksen johtava tutkija, Tutkimusryhmän johtaja

anna.hielm-bjorkman(at)helsinki.fi

Anna työskentelee kliinisenä opettajana Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston pieneläinkirurgian yksikössä ja työskentelee potilaiden kanssa yhden päivän viikossa Yliopistollisen eläinsairaalan kipu- ja kuntoutusklinikalla. Muut päivät hän tutkii ja ohjaa tutkimusryhmäänsä. Hänen osaamisalueisiin kuuluvat kivundiagnostisoiminen ja -hallinta eri muodossa, koiran raakaravinto sekä lisäravinteet.


1911897_10152166118138220_450829035551592263_n.jpg Johanna Anturaniemi (o.s. Roine)

MMT, jalostusagronomi, eläinlääketieteen yo

Post doc -tutkija, ELL opiskelija

johanna.anturaniemi(at)helsinki.fi

- Staffien atopia- ja allergiatutkimus, Ruokintaklinikka

Johanna on toiminut DOGRISK-ryhmässä vuodesta 2008. Hän on ollut mukana kahdessa nivelrikkokipua tutkivassa kliinisessä kokeessa sekä koirien virtsatietulehdustutkimuksessa. Johanna tutki väitöskirjatyössään ravinnon vaikutuksia geenitoimintaan sekä aineenvaihduntaan atooppisilla ja terveillä staffordshirenbullterriereillä. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat eläinten perinnöllisyystiede, eläinten ravitsemus, metabolomiikka sekä erilaiset geenitoimintaan liittyvät laboratoriomenetelmät.

Joka kuukauden viimeisenä perjantaina Johanna työskentelee Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla ja on aloittanut eläinlääkäriopinnot syksyllä 2017.


Robin Moore

Maisteriopiskelija

robin.moore(at)helsinki.fi

-Koirien metabolomiikka / metabonomiikka

Robin tutkii Dogrisk-ryhmässä metabolomiikan dataa käyttäen ruokavalion ja tautien yhteyttä hyödyntäen tilastotieteellisiä ja biokemiallisia analyysejä. Hän aloitti opinnot Helsingin yliopistolla vuonna 2012, pääaineenaan kemia ja sivuaineenaan molekyylibiologia. Ennen Dogrisk-ryhmään tuloaan Robin on työskennellyt useissa tutkimusryhmissä, mm. tutkien vuoden ajan ihmisten punkkitauteihin liittyviä proteiinikomplekseja professori Adrian Goldmanin ja tohtori Taru Meren ryhmässä.

Hanna Sinkko

Elintarviketieteiden maisteri

(ETM)Maatalous-metsätieteiden tohtori (MMT)

Mikrobiekologi

Tutkin ympäristön sekä ruoan vaikutusta koirien ihon ja suoliston mikrobiotaan ja näiden yhteyksiä allergiaan.

Susanna Paavilainen

WiseNose eli Suomenhajuerottelu Ry:n toiminnanjohtaja

DogRisk ryhmän Koordinaattori

Susanna toimii DogRisk tutkimusryhmän koordinaattorina koirien syöpä erottelu tutkimuksessa. Hän hoitaa kansalliset ja kansainväliset kontaktit, virtsanäytteiden ja syöpänäytteiden käsittelyn ja pakastamisen, patologiatutkimustulosten koodaamisen, sekä koirien rekrytoimisen. Lisäksi Susanna kouluttaa itse koiria syöpähajun erottamiseen ja on mukana validoinnissa ja koiran hajusistin tutkimuksissa. Hän myös johtaa DogRisk koira laboratoriota. Susannalla on kaksi koiraa, jotka etsivät joko homeita tai syöpää. Malagan moottorietieltä löydetty Kössi on koko ryhmän tarkin koira, tästä voit katsoa sen taitoja. Täältä taas löydät Lucky koiran päivärutiinit.

Stella Barrouin-Melo

ELT, professori

Professori Stella Barrouin on luennoitsijana ja tutkijana toimiva eläinlääkäri. Hän työskentelee pieneläinten sisätautien ja immunologian alalla Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa Brasiliassa. DOGRISK-ryhmän kanssa hän tekee yhteistyötä metabolomiikassa sekä ravitsemuksessa, ja vietti yhden post doc- vuoden Helsingissä DOGRISK-ryhmässä työskennellen vuosina 2013-2014. Yhteistyötavoitteena on mm. kehittää koirien terveyttä edistävä kansainvälinen tutkimus, joka sisältää niin ympäristö- kuin ravitsemustekijöitäkin.