DOGRISK-tutkimusryhmä

Tässä 10 min ryhmän haastattelu. Klippi on Rodney Habibin sekä Ty Bollingerin mini dokkarisarjasta "The truth about dog cancer", osa 3. Klikkaa tästä

9fcfd50753212cb7b7_l_3b74b.jpg

Anna Hielm-Björkman

ELT, dosentt, PI, CVA (IVAS)

Tutkimuksen johtava tutkija, Tutkimusryhmän johtaja

anna.hielm-bjorkman(at)helsinki.fi

Anna työskentelee kliinisenä opettajana Kliinisen hevos- ja pieneläinlääketieteen osaston pieneläinkirurgian yksikössä ja työskentelee potilaiden kanssa yhden päivän viikossa Yliopistollisen eläinsairaalan kipu- ja kuntoutusklinikalla. Muut päivät hän tutkii ja ohjaa tutkimusryhmäänsä. Hänen osaamisalueisiin kuuluvat kivundiagnostisoiminen ja -hallinta eri muodossa, koiran raakaravinto sekä lisäravinteet.


1911897_10152166118138220_450829035551592263_n.jpg Johanna Anturaniemi (o.s. Roine)

MMT, jalostusagronomi, eläinlääketieteen yo

Post doc -tutkija, ELL opiskelija

johanna.anturaniemi(at)helsinki.fi

- Staffien atopia- ja allergiatutkimus, Ruokintaklinikka

Johanna on toiminut DOGRISK-ryhmässä vuodesta 2008. Hän on ollut mukana kahdessa nivelrikkokipua tutkivassa kliinisessä kokeessa sekä koirien virtsatietulehdustutkimuksessa. Johanna tutki väitöskirjatyössään ravinnon vaikutuksia geenitoimintaan sekä aineenvaihduntaan atooppisilla ja terveillä staffordshirenbullterriereillä. Hänen osaamisalueisiinsa kuuluvat eläinten perinnöllisyystiede, eläinten ravitsemus, metabolomiikka sekä erilaiset geenitoimintaan liittyvät laboratoriomenetelmät.

Joka kuukauden viimeisenä perjantaina Johanna työskentelee Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla ja on aloittanut eläinlääkäriopinnot syksyllä 2017.


Noora.jpg Noora Sjögren

Eläinlääkäri, cVMA, MMM, agronomi

ECVCN residentti

Koirien ruokinta ja epilepsia, Ruokintaklinikka

Noora on valmistunut kotieläinravitsemuksen maisteriksi vuonna 2008 ja eläinlääkäriksi vuonna 2014. Eläinyksilölle optimaalisen ravinnon tuomat mahdollisuudet niin terveyden kuin sairauksienkin hoidossa, sisätaudit, kivun tunnistaminen ja hoito, sekä lääkinnällinen akupunktio ovat Nooran mielenkiinnon kohteina. Hän aloittelee jatko-opintoja Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ravinnon mahdollisuuksista eläinten sairauksien ennaltaehkäisyssä ja hoidossa.

Joka kuukauden viimeisenä perjantaina Noora työskentelee Yliopistollisen eläinsairaalan ruokintaklinikalla.


ingrid.jpg Ingrid Hang

ELT

Tutkijatohtori

ingrid.moistus(at)helsinki.fi

-Ulostesiirrot kroonisesta ripulista ja atopiasta kärsivillä koirilla

Ingrid on toiminut DOGRISK ryhmässä vuodesta 2015, jolloin hän sai 1 vuoden post doc rahoituksen Suomen Kulttuurirahastosta. Hän tutkii ulosteensiirtoa koirilla, joilla on kroonista ripulia tai atopiaa. Hän on iinnostunut koiran suolisto bakteereista, metabolomiikasta sekä suolistosairauksista koirilla. Tammikuussa 2015 hän puolusti väitöskirjansa Helsingin Yliopistolla, joka käsitteli dieetin vaikutusta koiran suolisto mikrobioottaan, bakteriaperäisiin metaboliititteihin sekä ruokintaperäisiin entsyymeihin.


Robin Moore

Maisteriopiskelija

robin.moore(at)helsinki.fi

-Koirien metabolomiikka / metabonomiikka

Robin tutkii Dogrisk-ryhmässä metabolomiikan dataa käyttäen ruokavalion ja tautien yhteyttä hyödyntäen tilastotieteellisiä ja biokemiallisia analyysejä. Hän aloitti opinnot Helsingin yliopistolla vuonna 2012, pääaineenaan kemia ja sivuaineenaan molekyylibiologia. Ennen Dogrisk-ryhmään tuloaan Robin on työskennellyt useissa tutkimusryhmissä, mm. tutkien vuoden ajan ihmisten punkkitauteihin liittyviä proteiinikomplekseja professori Adrian Goldmanin ja tohtori Taru Meren ryhmässä.

Hanna Sinkko

Elintarviketieteiden maisteri

(ETM)Maatalous-metsätieteiden tohtori (MMT)

Mikrobiekologi

Tutkin ympäristön sekä ruoan vaikutusta koirien ihon ja suoliston mikrobiotaan ja näiden yhteyksiä allergiaan.

Susanna Paavilainen

WiseNose eli Suomenhajuerottelu Ry:n toiminnanjohtaja

DogRisk ryhmän Koordinaattori

Susanna toimii DogRisk tutkimusryhmän koordinaattorina koirien syöpä erottelu tutkimuksessa. Hän hoitaa kansalliset ja kansainväliset kontaktit, virtsanäytteiden ja syöpänäytteiden käsittelyn ja pakastamisen, patologiatutkimustulosten koodaamisen, sekä koirien rekrytoimisen. Lisäksi Susanna kouluttaa itse koiria syöpähajun erottamiseen ja on mukana validoinnissa ja koiran hajusistin tutkimuksissa. Hän myös johtaa DogRisk koira laboratoriota. Susannalla on kaksi koiraa, jotka etsivät joko homeita tai syöpää. Malagan moottorietieltä löydetty Kössi on koko ryhmän tarkin koira, tästä voit katsoa sen taitoja. Täältä taas löydät Lucky koiran päivärutiinit.

Niina Siljander

WiseNose eli Suomenhajuerottelu Ry:n puheenjohtaja

DogRisk ryhmän pääkoira kouluttaja

Niina on koulutukseltaan laborantti mutta työskentelee nykyään vain koiriensa kanssa; joko etsimässä homeita rakennuksista tai sitten treenaamassa syöpien erottelua DogRisk ryhmän kanssa. Niina on mukana DogRisk ryhmässä syöpäkoirien pääkouluttajana. Niinalla on 2 home-koiraa, joille on myös opetettu erottamaan kioirien nisäsyöpää. Bono ja Nexin home ja syöpätaitoja voit katsoa edellisistä linkeistä.

Stella Barrouin-Melo

ELT, professori

Professori Stella Barrouin on luennoitsijana ja tutkijana toimiva eläinlääkäri. Hän työskentelee pieneläinten sisätautien ja immunologian alalla Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa Brasiliassa. DOGRISK-ryhmän kanssa hän tekee yhteistyötä metabolomiikassa sekä ravitsemuksessa, ja vietti yhden post doc- vuoden Helsingissä DOGRISK-ryhmässä työskennellen vuosina 2013-2014. Yhteistyötavoitteena on mm. kehittää koirien terveyttä edistävä kansainvälinen tutkimus, joka sisältää niin ympäristö- kuin ravitsemustekijöitäkin.